Focafilms  web oficial

Un abisme imponent

Ei, que tenim un altre premi Julius!

Uf, és 2016, ja! Tocaria fer alguna entrada nova, no? Mpf... Som-hi! Com que ha arribat l'estiu hem pensat que estaria bé dir a través de la web que el Nadal de 2015 vam guanyar un altre premi Julius! (El tercer guardó que s'endú un curt nostre a aquest certamen!)

 

En aquesta ocasió el curt L'abisme taronja va rebre el segon premi (el premi Bis-B) després de captivar el jurat per la seva versatilitat enllaçant tres atmosferes diferents en un viatge d'exploració íntima. El curt (que alguns també anomenen Muuu 2 pel simbolisme que comparteixen ambdues propostes i per haver rebut també el reconeixement d'un jurat) està protagonitzat per Jordi Relats i Ariadna Colomer i aviat estarà disponible a la web (primer ha de voltar una miqueta). Només queda felicitar el nivell de la resta de guardonats, tots excel·lents i que ens han enamorat, i destacar la presència entre els premiats de l'actriu del curt Anna, Laura Estévez, que ha donat el primer reconeixement Julius a l'equip de The Kill Screen Films, amb el qual algunes de les nostres foques tot sovint tenen el plaer de col·laborar.

 

Al gran Isidre

El 8 de març de 2013 ens va deixar l’actor centellenc Isidre Novellas Planas (1922-2013)

Va ser un somiador en temps complicats, va pintar i va fer teatre (amb tots els grups del poble, que no són pocs!), i va impulsar diversos curtmetratges fets a Centelles (com el gran Fantasía Novelesca al 1949). A base de paciència i constància —i treballant en el que podia—, l’Isidre va aconseguir fer uns quants papers al cinema, gairebé sempre com a extra o secundari de luxe (sobretot als films d’Antoni Ribas). A nosaltres va ajudar-nos tot sovint, i sobretot de forma visible a la comèdia Futur-Instant (2005). Aleshores l'Alzheimer ja  l’afectava, però va dedicar-nos el seu temps amb un somriure pacient, deixant empremta en un dels nostres poc honrosos treballs primerencs. Després de la col·laboració va oferir-nos un projecte d’un curt que havia preparat ell, però la malaltia ben aviat va dificultar-nos la comunicació enduent-se les idees. No podem expressar el nostre agraïment pel seu suport i implicació de cap altra manera que dedicant-li aquestes línies.

 

Gràcies per haver pescat il·lusions i per animar-nos a seguir-te!